FAQ

MOBIELE TOILETCABINES

Hoeveel mobiele toiletten heb ik nodig?

Dit hangt onder meer af van hoeveel gasten u verwacht op uw event, hoeveel medewerkers u op de werf heeft en hoe lang u het mobiele toilet nodig hebt. U kunt ook gebruik maken van onze calculator voor toiletcabines, die u vindt onder de extra uitrusting voor elke toiletcabine. Natuurlijk adviseren wij u ook graag persoonlijk. Neem contact met ons op.

Wanneer vinden levering en ophaling plaats?

Onze leveringen en ophalingen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag, van ongeveer 6 uur 's morgens tot 18 uur 's avonds. Onze leveringen en ophalingen gebeuren op basis van een tourplanning van onze chauffeurs. Indien de levering vroeger gebeurt dan overeengekomen of indien het mobiele toilet langer bij u blijft dan besteld, bv. om logistieke redenen waarvoor TOI TOI & DIXI verantwoordelijk is, worden geen extra kosten aangerekend.

Moet ik aanwezig zijn bij de levering of afhaling?

U hoeft niet aanwezig te zijn bij de levering of de ophaling. Zorg er echter voor dat de plaats van levering voldoende is aangegeven (bv met een plan of ter plaatse met een markering). De plaats van levering moet tot 5 meter vrij toegankelijk zijn voor onze service truck. Kraan hijsen over heggen of afrasteringen is niet mogelijk met onze service truck.

Wat is inbegrepen in de huurprijs?

Wat zijn de afmetingen van een toiletcabine of een DIXI® toilet?

Onze mobiele toiletcabines bieden het optimale compromis tussen comfort en compacte afmetingen, zodat ze overal kunnen worden gebruikt.

Afmetingen TOI® Water wc-cabine:

DIXI® B toiletcabine afmetingen:

DIXI® Mini toiletcabine afmetingen:

U kunt de exacte afmetingen van onze verschillende cabinemodellen zien op de respectieve productpagina's.

Wat kan ik nog meer als optie boeken?

Wanneer moet ik betalen?

Gelieve het factuurbedrag na ontvangst van de factuur over te maken op onze opgegeven rekening of ons toestemming te geven het factuurbedrag te incasseren. Op verzoek zenden wij u graag een mandaat voor automatische incasso toe.

Zijn er extra kosten voor het verwijderen en verwerken van de biomassa?

Deze service is al in de huurprijs inbegrepen. Na inzameling verwerken wij vakkundig de biomassa.

Kan ik het mobiel toilet beschermen tegen beschadiging of diefstal door derden?

Ja, u kunt onze vrijwaring van aansprakelijkheid boeken tegen schade door derden (vandalisme) en diefstal.

Kan ik mijn eigen stickers op het mobiele toilet plakken?

Helaas is dit niet mogelijk.

TOILETWAGENS

Wat moet ik overwegen?

In een notendop: Onze mobiele toiletwagens kunnen bijna onbeperkt en bijna overal worden ingezet. Toch zijn er enkele speciale kenmerken waarmee u rekening moet houden. In principe hebben de toiletwagens een verswateraansluiting (½" GEKA-koppeling), een standaard huishoudelijke stroomaansluiting (230 V) en een geschikte toegang tot het afvalwater (HT-buis NW 100) nodig. Voor de correcte verwijdering van afvalwater is meestal een officiële vergunning vereist. Vraag uw plaatselijke afvalverwerkingsbedrijf om meer informatie. Deze vergunningen kunnen meestal snel en gemakkelijk worden verkregen. Alle stevige, vlakke oppervlakken waarop u ook een normale aanhangwagen zou kunnen plaatsen, zijn geschikt als installatieplaatsen. Lichte oneffenheden kunnen echter worden gecompenseerd met de veiligheidssteunen.

Hoeveel kost het om een toiletwagen te huren?

De huurkosten voor een toiletwagen hangen af van veel verschillende factoren: De huurperiode, de afstand voor aankomst en vertrek, de schoonmaakintervallen en de speciale uitrusting moeten in de berekening worden opgenomen. Dankzij ons landelijk servicenetwerk kunnen wij u een snelle en ongecompliceerde service bieden, evenals korte en flexibele leveringen. Onze adviseurs berekenen de passende offerte naar gelang van uw behoeften en kunnen meestal op zeer korte termijn een prijsopgave doen.

Kan ik de gehuurde toiletwagen zelf ophalen?

In principe is ook zelfinzameling mogelijk. Er zijn echter verschillende zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Onze toiletwagens variëren in gewicht en grootte. Niet elk trekkend voertuig is geschikt voor elke toiletwagen. U hebt misschien ook het juiste rijbewijs of een rijbewijs voor een aanhangwagen nodig. TÜV Nord geeft hier een kort overzicht van de afzonderlijke klassen: TÜV Nord

Zijn montage en demontage bij de prijs inbegrepen?

U kunt onze servicetechnici de toiletwagen voor u laten opstellen en afbreken. Wij bieden u deze service graag op verzoek aan. Onze technici hebben vele jaren ervaring en kunnen flexibel reageren op de meest uiteenlopende omstandigheden ter plaatse.

CONTAINERS

Kunnen containers worden toegevoegd of uitgebreid?

Ja, dat is mogelijk. Dat is een van de grote voordelen van bouwen met modulaire systemen. Containersystemen kunnen op elk moment zonder problemen worden aangevuld of uitgebreid. Gedeeltelijke demontage is ook te allen tijde mogelijk. Voor latere toevoegingen moet er echter op worden toegezien dat de funderingen of de onderbouw van meet af aan correct zijn gedimensioneerd. TOI TOI & DIXI biedt deze dienst tegen betaling aan.

Hoeveel verdiepingen kunnen er met containersystemen worden gerealiseerd?

De containerunits kunnen tot een constructie van drie verdiepingen worden geplaatst.

Kan ik later ook ramen en binnen- en buitendeuren laten plaatsen?

Dit is probleemloos mogelijk, aangezien de ramen en deuren zijn ingebouwd in een muurelement dat eenvoudig kan worden verwijderd en vervangen door het raam- of deurelement.

Is een bouwvergunning vereist voor de installatie van de mobiele kamerunits?

In principe moet voor alle bouwmaatregelen een bouwvergunning worden verkregen. Afhankelijk van de plaatselijke voorschriften kan het echter voldoende zijn de bouwautoriteiten ervan in kennis te stellen dat het de bedoeling is huurcontainers voor een bepaalde periode te plaatsen.

Wie vraagt de bouwvergunning aan?

De bouwvergunning wordt aangevraagd door de opdrachtgever of zijn architect.

Welke documenten levert TOI TOI & DIXI voor de aanvraag van een bouwvergunning?

Voor de containerunits leveren wij een bouwaanvraagpakket nadat de bestelling is geplaatst. Dit omvat:

Indien nodig:

Kan het dak belopen of belast worden?

De daken van alle containers zijn begaanbaar. Het dakgedeelte is echter niet bedoeld voor de opslag van materialen. Daarom is belasting - behalve met sneeuwbelasting - niet mogelijk.

Worden de voorschriften van de werkplekverordening nageleefd?

Ja, onze containers voldoen aan de voorschriften van de verordening inzake werkplekken voor kantoor- en sociale ruimten indien de ruimten overeenkomstig deze richtlijn zijn ingericht en uitgerust. Aan de eis van de verordening inzake de werkplek dat in de verhuureenheden bij zomerse temperaturen bepaalde warmteniveaus niet mogen worden overschreden, kan worden voldaan met airconditioningunits die tegen extra kosten beschikbaar zijn.

Hoeveel containers kunnen door middel van stroomlussen met elkaar worden verbonden?

Welke verbindingen zijn nodig?

De aansluiting voor het afvalwater geschiedt door middel van afvalwaterbuizen met NW 100. Voor minikeukens of afzonderlijke wasbakken is een afvalwateraansluiting met NW 50 vereist. De aansluiting van water en afvalwater wordt gewoonlijk door de klant uitgevoerd, maar kan tegen een meerprijs door TOI TOI & DIXI worden uitgevoerd. Toestemming voor lozing in een openbaar riool moet door de klant worden verkregen. Als u ter plaatse geen aansluitmogelijkheden (vers water en afvalwater) hebt, kan TOI TOI & DIXI u vers water en afvalwatertanks aanbieden, inclusief vullen en legen. Wij geven u graag schriftelijk of telefonisch advies.

Hoe worden de containers verwarmd?

Onze containers worden standaard verwarmd door middel van directe elektrische kachels. Als optie kunnen energiebesparende inverter split units voor verwarming en koeling worden geleverd tegen een meerprijs.

Is er ook airconditioning?

Airconditioning units (Klimastand of Klimasplit) zijn beschikbaar voor de kamercontainers.

Kunnen de ruimtecontainers ook worden voorzien van meubilair en andere uitrusting?

Bij TOI TOI & DIXI kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment aan apparatuur, waaronder bijvoorbeeld: Tafels, stoelen, dossierkasten, verrijdbare containers, lockers en mini-keukens.

Zijn er verschillende sanitaire containers?

TOI TOI & DIXI heeft een uitgebreid assortiment sanitaire containers. Raadpleeg de afzonderlijke pagina's met productdetails voor informatie over de afzonderlijke apparatuur en inrichtingscomponenten.

Hoe worden de containers vervoerd?

De containers worden geleverd/opgehaald met een kraanwagen. Afmetingen bestelwagen: Lengte vrachtwagen ca. 11m / met aanhanger ca. 19m Breedte vrachtwagen met lading ca. 3m / steunbreedte vrachtwagen bij het lossen ca. 9m Hoogte vrachtwagen met container ca. 4m Gewicht vrachtwagen incl. container ca. 22t / met aanhanger incl. container ca. 30t Max. loshoogte ca. 8m

Wanneer leveringen en afhalingen plaatsvinden?

Leveringen en afhalingen vinden plaats van maandag tot vrijdag tussen 7.00-16.00 uur. Leveringen en afhalingen op zaterdag of zondag zijn mogelijk van 7.00-16.00 uur tegen een meerprijs.

Is de wekelijkse schoonmaak van de containers inbegrepen in de prijs?

De wekelijkse schoonmaak is niet inbegrepen in de prijs. Wij kunnen u echter wel het schoonmaken van de containers plus verbruiksgoederen (toiletpapier, zeep, handdoekpapier) aanbieden, afhankelijk van de locatie.

BESTELLEN

Wanneer vinden ophaling en levering plaats?

De levering vindt plaats van maandag tot vrijdag in de tijd van ongeveer 6 uur 's morgens tot 6 uur 's avonds. In individuele gevallen kan dit om logistieke redenen tot drie dagen vóór de gewenste leveringsdatum gebeuren. De inzameling vindt plaats in het kader van de planning van de rondreis. Indien de levering vroeger gebeurt dan overeengekomen of indien het mobiele toilet langer bij u blijft dan besteld om logistieke redenen waarvoor TOI TOI & DIXI verantwoordelijk is, worden geen extra kosten aangerekend.

Moet ik aanwezig zijn bij de levering of afhaling?

U hoeft niet aanwezig te zijn bij de levering of afhaling. Zorg er echter voor dat de plaats van installatie bij de levering voldoende is aangegeven. De plaats van installatie moet voor onze servicewagen vrij toegankelijk zijn tot op een afstand van 5 m. Het is niet mogelijk om met onze servicewagen over heggen of schuttingen te tillen.

Wie is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde toilethokje?

Er zijn veel risico's waarvoor de huurder aansprakelijk is in geval van schade. Met de TOI TOI & DIXI aansprakelijkheidsvrijstelling voor de huurobjecten bent u niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door derden, natuurgevaren zoals brand, hagel, storm, diefstal en vandalisme. Schade veroorzaakt door uzelf, schade veroorzaakt door oneigenlijk gebruik en schade aan eigendommen van derden zijn niet vrijgesteld van aansprakelijkheid. Indien geen ontheffing van aansprakelijkheid is geboekt, is de huurder volledig aansprakelijk voor de door hem/haar gehuurde voorwerpen.

Hoe bestel ik de ophaling van het mobiel toilet?

Wanneer u bij ons een toiletcabine huurt voor uw bouwplaats, hoeft u geen einddatum op te geven. Uit jarenlange ervaring weten wij dat de vraag op een bouwplaats vaak niet precies kan worden voorspeld en de oplevering kan worden uitgesteld. Zodra u weet wanneer de toiletcabine niet meer nodig is, belt u ons gewoon op. Wij zorgen voor de rest. De afhaling vindt ten vroegste plaats één week na de schriftelijke bevestiging van het einde van de huurperiode. Het telefoonnummer hiervoor en uw persoonlijke bestelnummer vindt u in de orderbevestiging van onze klantenservice, die u na het plaatsen van uw bestelling heeft ontvangen.

Hoe gebeurt de afrekening voor de huur van een toilet of container met een open einddatum?

U heeft een toiletcabine of container gehuurd voor uw project of bouwwerf zonder een einddatum op te geven? Wij rekenen de huur van het toilet of container aan per 4 weken vanaf de leveringsdatum. Dit betekent dat u elke 4 weken betaalt voor de huur en de service van uw materiaal.

Bel ons 02 - 377 12 88 Offerte Uw Offerte Vestigingen Onze vestigingen